Wie is - Rolling Home

Sneek.
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Rolling Home, Sneek.
Het koor is in 1994 gestart met 25 leden en ondertussen, 2016, gegroeid naar een mannenkoor met 50 leden, we zingen 3 stemmig en met verschillende solisten. Het repertoire is in de loop der jaren ook behoorlijk aangepast. Begonnen we met enkele shanty liedjes, we richten ons nu meer op Ierse en Schotse Folkmuziek met liedjes als Cliffs of Moher, Wild Mountain Thyme en Dirty old Town.
Daar naast zingt het koor o.a. ook zelf geschreven liedjes in het Fries (schrijver Hans Faber) maar ook liedjes van o.a. Leonard Cohen.
Naast de meer serieuze nummers brengen we nog steeds voor het publiek gezellige meezingers. We mogen als koor best zeggen dat we het publiek zeer kunnen vermaken met onze zang.
De kleding is ook in de loop der jaren mee aangepast. Begonnen we in blauwe kiel en spijkerbroek, nu kunnen we optreden in concertkleding, Schotse kilt of vrijetijd tenue. Voor elk soort optreden is er een passende kledij.
Ondanks deze professionalisering is steeds het plezier in zingen en het plezier met elkaar voorop blijven staan. Ook bij de diverse optredens wordt daar naar gekeken. En gelukkig kunnen we zeggen dat dat goed gelukt is. Als voorbeeld noemen we het jaarlijkse festival in Skagen (Denemarken), de rondreizen in Engeland en Schotland, maar ook de sponsorconcerten voor een goed doel, de jaarlijkse uitreiking van de Zilveren Kerstbal bij ons oliebollenconcert, de vele shantyfestivals en onze deelname aan Simmer 2000 met het speciaal daarvoor door Hans Faber gecomponeerde lied Fries om รบtens.
In 2008 hebben we een tournee gedaan met onze show Going Celtic met als gast in de show niemand minder dan John Wright. Gevolgd door een show in 2010 genaamd Celtic Life met als gast Rients Gratama.
In 2011 hebben we een serie optredens gedaan onder de noemer Rolling Home together with friends met o.a. Johnny Silvo en Doede Veeman.
In 2012 en 2013 was er een tournee door Friesland in het kader van de 11 stedentocht, 2014 is ons 20 jarig bestaan gevierd met een groots optreden in Theater Sneek. Terwijl we daarnaast al weer bezig zijn met de nieuwe show.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu